Ojski pojski

2009-08-31 @ 19:27:41
Ser nu, i mozilla firefox att bilden på den första logon visas trots allt. Så det är typ 5 stycken. Men frågan är varför de inte visas i I.E? Det är ju för fasen bara en bild!

Har pluggat Samhällskunskap, då vi har prov på fredag. Ska unna mig en stund med Emelie på Nodo

Jag, Oskar och Faster åt sushi

Sketch-up laggar

2009-08-31 @ 14:15:30
Sådet blir fler bilder åt folket då!


denna bild, är gjord i illustrator. Trots att jag öppnat den i PS och sparat om den som JPEG, så fungerar det inte att visa den, ex på Pixbox och här på bloggen. Var tvungen att printa när jag var inne i PS med bilden uppe, för att sedan beskära den och sedan spara om den. Konstigt, någon som har svar?
Dessutom har jag lagt till en stämpel, typ. Då jag är rädd om denna illustration och vill inte att någon snor den för att använda den till någotmen denna fungerar helt bra... konstigt. En verstion i färg och en version i sv/vit.

Båda är logos till (påhittade) företag.


Ante, fjante!

2009-08-31 @ 13:42:43
Snälla fixa min äckliga blogg som bara fungerar i FF...

Har design nu, ska göra klart min presentation !


Haha, detta är min framsida till analysen av känslan "Avsmak"

bara ett montage av bilder från Google och en liten text


även en framsida till designanalysen av en byrå, som är miljövänlig i sitt återanvändande av gamla lådor
även här ett montage + lite målande av mig

 


Skönt

2009-08-30 @ 16:38:41
Att komma hem. Har ridit Flamman, hon var duktig , men inte jag! Är alldeles dillrig i benen, fast på ett skönt sätt. Nu kommer lite random-bilder som jag har på datorn:

jag lejdar mig och kör bil:


tino tog lite fräsiga bilder i bilen


vår sjöstjärne-bebis, ca 1cm i diameter


vår fisk Citronita


sist, men inte minst: Sve eller Rige (de är likadana)

Decibel

2009-08-30 @ 11:48:47
Heter min katt. Jag har hunnit fotografera henne lite idag, men hon har börjat bli så gammal och tycker inte det är lika kul att sitta i träden och spana. Hon satt ca 2 sekunder i trädet. Hann ändå få fina bilder.

Gårdagen spenderades med Caroline och Petra. Vi hade ost & kex kväll och det var underbart gott och mysigt. Samtidigt pratade vi tjejsnack och hade SÅE KUEL. Vi for ut på en rajd med audin och Carros lilla snärt-bil. Vi landade bla. hos Malin och så körde vi raggen på stan några varv. Ganska kul att se alla som är onyktra och driva med dem, haha :)
  Idag ska jag till Flamman, antingen med eller utan Amanda, vi får väl se. Ska försöka hinna städa min bil också.. Ikväll ska jag vara med min ÄLSKLING som jag SAKNAR så MYCKET!
Oskar har spelat Nolia-cupen hela helgen i Umeå, sedan var vi inte med varandra så mycket förra veckan, så jag längtar så mycket efter att nypa i hans lilla sötrumpis.

Bilder från idag:Ha en bra söndag mina vänner!
Kram

Nej, nej, nej!

2009-08-30 @ 11:24:05
Anonym om Fame:

"Är det meningen att din header ska ligga ensam på vänster sida och sen menyn i mitten och sen alla inlägg på höger sida?"

Sv: Nej, det är det inte. Det är ett kodfel som gör att min blogg syns rätt i mozilla firefox, eller de som har nyaste I.E och bra skärmupplösning. Har man en äldre version av I.E så blir allt cp. Jag ska ta upp detta med min kodare Anton, så får vi se hur vi ska lösa detta!


Fame

2009-08-29 @ 17:43:34

Just ja, lovade lite bilder på mig och Flamman, mycket bilder idag, men det gör väl inget?

fölet


rider lätt och driver henne, därrav cp-sits, men famis är fin


galopp


och så en sista, skarpfotografen på ridbilderna är Victoria


Kittycatkitten

2009-08-29 @ 16:51:52

Kvällens planer blir att ha myspyskväll med Caroline och förhoppningsvis någon fler så vi inte gottar i oss allt för mycket ost och kex. Blir även att skjutsa mamma och Urban till T.E.D (ted, eva och daniel, fiffigt va?) De ska grilla. Det positiva med skjutsningen är att jag ska få ha audin, som är räser!
Igår kom jag på helt bra grejer att skriva om på bloggen, tänkte att det är tråkigt att bara läsa om kvällsplaner. Känner att min blogg håller på att bli lite trist, men kompenserar det med bilder då!
Bilder jag har fotat idag på min älskade katt Decibel:

En riktigt stor bildOch till sist en svartvit , (pinsamt nog får jag en obehaglig känsla i kroppen när jag gör bilder svartvita, vet inte varför!?)


Kram!


God morgon!

2009-08-29 @ 09:52:56

Ställde ingen väckare i morse, kanske borde man ha gjort det då man ska fara och jobba snart? Fast jag börjar kl 11 så det spelar nog ingen roll! Tyvärr blev det ingen fotografering på hemlunda igår, men vi får väl se hur dagen artar sig. Hade tänkt att stiga upp tidigt idag för att fara på loppisen, fasen, vad hände med det? Har till och med skrivit en kom-ihåg-lapp till mig själv, hur ska man kunna glömma det då?

Överförde lite bilder in i datorn igår kväll, passar på när man är hos pappsen:

Katten med bruten svans:
Och nu kommer hundra bilder på walle:


Okej, inte hundra. 97 ifrån bara.

nu blev det något koko med redigeraren, för den bryr sig inte om markeringar eller om mig. Det går alltså inte att bara ha bilderna och bildtexterna centrerat. Skit samma, nu får du också läsa centrerat, hoppas du inte dör!
Nu ska jag äta frukost, kramar!


Kvällens planer

2009-08-28 @ 19:42:00
Ikväll bär det iväg mot bergsviken, hemlunda åter igen alltså. Ska fotografera mina vänner med mitt nya objektiv och så ska vi mysa på. Vi hade egentligen tänkt att grilla och så, men det får bli någon annan gång när folket är mer "på".
Vi kommer vara massa tjejor, och någon pojke hit och dit.
  Önskar jag hade någon bild att visa, men det får vänta till ikväll!

Kram

Kurlörtat håret

2009-08-27 @ 22:25:50
Har jag gjort! Eller, det var Tina som färgade det mycket vackert! Den flickan har även (som du kanske sett) hackat sig in på min blogg och skrivit en osant sak i det förra inlägget...
   Eftersom Tina inte hade ätit middag så for vi på MAX nyss och käkade. Middag kl 10 för lilla tino, inte braaaaa!

Min nya hårfärg, är egentligen inte så stor skillnad jämfört med förut. Nu har det bara fått mer liv och mer kopparblonda inslag! Det var lite rått-diarré-bajs-aska-varning på mitt "förra" hår.


sökte på "kopparblond" på google. Fick fram typ 10 sånnahär exakt likadana bilder på varje sida. Kan väl inte vara mer än rätt? Ungefär åt det där hållet är min hårfärg nu, med lite ljusa och mörka inslag då jag har slingat mitt hår länge.


Godnatt!

Canon 50 f/1.8

2009-08-27 @ 19:42:17
<3, mer än så kan jag inte säga! Förutom att Tina är bäst ♥

Vilket underbart objektiv!  Har provfotograferat, och mitt första fotoobjekt blev en kattunge som kom strykandes längs gatan. Väldigt social kisse, men lite försiktig i början (precis så som det ska vara) . Den hade bara halv svans. Antar att det har hänt något med svansen när katten var bäbis, för den såg avbruten ut (tippen hängde)

Men otroligt fin kisse, med ett charmigt skönhetsfel(fel?) . Har fotograferat lite inne i "huset" på kvarngatan, men var tyvärr tvungen att byta objektiv. Då 50 mm brännvidd är lite för långt för inomhus-arkitektur fotografering. Bytte till mitt 18-50 och körde på 18.

Sedan när jag kom hem så fick Walle agera modell. Han är så snygg gammelkillen. Och jag tappar nästan hakan, för kvalitén på bildena är helt otrolig!


En bild på min moster Eva, och min Mamma. Tycker bilden är så fin

Kram

Gårdagen

2009-08-27 @ 09:57:50
Igår hade jag en rolig kväll. Min vän Caroline klarade körkortet, och det firades med en liten drive till hemlunda. Låt bildena tala:

alla bilderna är fotade med Canon EOS 40D + sigma 18-50 f/3.5/5.6

emzan i biln, och carolajn kör fort


hemlunda


mermaid-bilden


Såhär ser Caroline ut när hon klarat körkortet


Lilla söta Peffo

Vill du veta en underbar grej?

MITT OBJEKTIV HAR KOMMIT! =)

Kram


True blood!

2009-08-27 @ 08:53:17
Så jävla bra serie, ursäkta mitt ordval, men jag är helt lyrisk!
For som alla andra, till skolan idag, "yes" tänkte jag då vi hade foto på morgonen. När vi sitter och inväntar lektionen kommer en vaktmästare och säger "sara är hemma med sjukt barn".

Hatar det! Vår lärare bad om att få våra nummer ifall att någon lektion skulle bli inställd. Jag kunde ha sovit två timmar extra, och de två timmarna skulle vara väl behövliga.
Har nu med all min kraft letat efter en dator i skolan med photoshop. Trodde jag lyckades först, men icket. Har äntligen landat vid en ps-dator. Och nu ska jag sväva.


en bild jag redigerade i ettan

Kvik

2009-08-26 @ 11:23:17
Detta är vad jag hållt på med i designen i tvåan i programmet kvik.
Ska redovisa det snart, har även en modell i programmet google-sketch-up.
Detta är våran nedervåning i framtiden kanske. Min skiss på spa-avdelningen alltså!

Detta kommer jag bla annat göra som mitt projektarbete. Fast på vårat nya hus - före och efter.

Vad tycker du?

Kram

Tävlar

2009-08-25 @ 23:40:06
Jag är med och tävlar i Fokis.se och har chans att vinna en Hello Kitty C90 mobiltelefon! Helt galet coolt, skulle dö om jag vann en sådan, fast dö på ett bra sätt!

Design + en massa blandade bilder

2009-08-25 @ 10:55:42
Har design.. Är ganska klar. Hittade lite bilder i datorn på skolan. Bla annat denna på ted. Lite dassig och tråkig. Fixade till den lite..

Bättre/sämre?


Hittade även denna illustrationen som jag gjort. Eller det är ett skivomslag:


Och denna modell som jag ritat
Fixade även till en bild på min älskade kisse

Och en till bild på teddis:


En bild på Oske, i fel ordning.. den fixade först. Sedan den "ofixade"Nä, nu ska jag fortsätta med min kvik-presentation. Kanske även den kommer upp på bloggen,

kram

Cut my hair

2009-08-24 @ 22:34:43
Min underbara vän Tina har nyss klippt mitt hår! Det blev helt underbart, friskt och skönt. Tack så mycket, gumman!
Dock så är min hud inte så skön , då fullt med mini-stickande hår har letat sig in under mitt linne för att reta gallfeber på mig...

Dagen har såklart spenderats på skolan. Roligast idag var designen, då vi fick veta att vi ska till Sundsvall för att tävla i design i denna tävling: design-open!
Dock, som vanligt, så sker detta på våran PRAKTIK. Är så jävla less, alltid är det något som stör våran praktik.. Ska fasen klaga alltså!
   Förra året var jobbmässan som vi missade totalt.. Huvva, blir bara så arg och irriterad när jag skriver om det!Detta är ett photoshopjobb jag gjort. Skulle göra framsidan till ett sånghäfte, till en "gubbe" som fyllde 60 år och gillade jakt. Dock så vet jag att sladden är sämst, men hann tyvärr inte göra den fin!
Pixbox är konstigt...

Kram

Hjalmar och Maja

2009-08-23 @ 22:17:37
Heter Oskars systerbarn som jag fotograferat idag! Har även blivit fotad då jag rider Fame, men de bilderna kommer inte ikväll. Sov gott!


Canon EOS 40D + sigma 18-50 f/3.5-5.6


Canon EOS 40D + sigma 18-50 f/3.5-5.6


Canon EOS 40D + sigma 18-50 f/3.5-5.6


Canon EOS 40D + sigma 18-50 f/3.5-5.6


Canon EOS 40D + sigma 18-50 f/3.5-5.6


Hejdå vinkar Hjalle!

Glad

2009-08-22 @ 23:27:58
Kom just hem. Har varit på fest hos Rosanna min barndomskompis, typ, haha, eller vi var med varandra ofta fram till 6an. Sedan skildes vi åt :(
Orkade verkligen inte ut ikväll. Känns lika meningslöst och tråkigt varje jävla gång.
Drack en cider, en halv rosévins flaska och lite champagne som blev över från igår. Helt okej, faktiskt. Orkade inte bli cp-full...

Bilder från hösten 2008:


Canon EOS 10D + tamron 70-300 f/4.5-5-6


Canon EOS 10D + tamron 70-300 f/4.5-5.6


Nu har jag beställt...

2009-08-22 @ 16:38:02

En väldigt viktig och tjusig grej. Nämligen ett nytt objektiv! Canon 50 f/1.8 blev det!
   Är så himla taggad, hihi. Sålde även mitt 70-300 idag. Kommer kanske sakna det lite, men har använt det typ 3 gånger på ett halvår. Kanske lite orättvist...
Har hunnit vara hos Flamman idag och Vickan fotograferade mig! Vi får väl se om det kommer upp några hetsiga bilder. Dock var Flamis helt jättefin idag! Dock väldigt pigg och stark, men jag får väl bara lite mer träning då!


här är na! Och visst är na grann?
Kram


Idioter...

2009-08-21 @ 22:32:22
finns det många i trafiken. Bla idag när jag var ute och körde, så kom det en dåre från vänster (där högerregeln gäller) och bara kör ut framför mig! Blev skitarg, körde ikapp honom  och hyttade med näven och sa många, inte så vackra ord. Sedan, ca 50 meter bort så går det folk MITT på vägen, och tror att det är något gångfartsområde. De kollar inte ens bak, utan går jävlat mitt i allt i hopa. Och att de ska gå på match bryr jag mig inte om, för det är ett skitlag de hejar på!

Ikväll har jag haft det jättemysigt med poske! Han överraskade mig med champagne, rosévin och ost & kex. Vi har smaskat gott och myst, för att sedan gå och ångbasta och sedan bada i spabadet. Jag busade mest och försökte simma, medan stackars oskar fick stänk i ansiktet då han försökte koppla av.
  Nu ska vi se på den älskvärda filmen "Napoleon Dynamite" som är en stor favorit!

Citerar Napoleon:

"Tina, you fat lard, EAT YOUR FUCKING FOOD!"


Nej, jag har inte fotograferat bilden, här får du en bild av mig :En mycket gammal bild. Canon EOS 10D + tamron 70-300 4.5-5.6
skulle kanske behöva sig en omgång i ps

God natt, gör en tidig kväll!

Back to school again...

2009-08-20 @ 21:46:05
Hm, detta blir ett kort inlägg, måste träna lite på sådana, sedan så har jag lite bråttom hem till mamma. Har varit i stallet hos flamman och hon var väldigt trevlig idag! Hennes övergångar har blivit jättejättemjuka, jämfört med förut när det var som ett hack mellan gångarterna. Duktig gumman!


Svårt att lämna färgvärlden. Gör det stegvis


Du är mitt hjärta, killen!


Busig tjej


Har många bilder jag vill ladda upp , men det blir även på den fronten stegvis!
Nu ska jag och gossane fara hem mot Svartudden!

Kramis

Sorry

2009-08-18 @ 21:15:18
Matilda för att vi inte kunde genomföra vårat lilla projekt idag! Var tyvärr tvungen att jobba som sagt, men det känns ändå hemskt att jag bara avböjde sådär. Hoppas att du vill ta det någon annan dag!
   Besigtningen av bilen gick helt prima. Han sa "som nyskick" och min bil är "född" 1985. Så det är ju helt underbara nyheter.

Ägaren som hade bilen före Urban (mammas kille som jag fått bilen av) var en gammal gumma som mest hade bilen som prydnad och lät den säkert stå i ett varmt och skönt garage. Så den är i princip nästan helt ny , fast gammal ändå!

"Gossane" (som är hennes nya smeknamn) har fått en cherry-doft-grej och så hittade jag (i bilen) en liten babypandaprydnad som nu har fått en ny plats på instrumentbrädan. Pratar med Ubbe nu, och tydligen fick han med den i bilen. Hihi, lilla gummans pandabjörne har fått en ny matte.

 Här ska ni få en bild på mig och en person som jag hoppas du känner igen (om du gillade en speciell serie filmer som barn):


Detta var pdol -08.

Och slutligen min fråga, vem är det jag pekar coolt på?

Kram

Under ombyggnad...

2009-08-17 @ 02:11:04
Håller på att ändra designen på min blogg, som du kanske ser. Och till min hjälp har jag min underbara vän Anton (Kolla in hans fina hemsida!)

Men, i Mozilla firefox verkar allt vara helt OK. Vet inte om det är skillnad på upplösning i folks skärmar. Men i Internet Explorer så är allt åt fanders!

Så, om du har IE är allt huller om buller, men lugn! Det fixar sig snart igen !

Sov gott, imorgon besigtar jag min bil!

Walle var en hetsig, gullig vovve. Canon EOS 40D + Sigma 18-50 3.5

Oscar, jag har din telefon!

2009-08-16 @ 19:07:27

Har tyvärr haft en dålig uppdatering i helgen, men har haft ganska fullt upp denna helg. Ja, det skyller jag på!

Istället för att skriva världens längsta inlägg som innehåller i detalj vad jag har haft för mig i helgen, så får du en enkel, men förhoppningsvis uppskattad punktlista istället. Nu slipper du få träningsvärk i huvudet när du läser min blogg, för det tänkte jag att du ska få spara till skolan som börjar på torsdag..

 • kört bil med poske till luleå stad
 • ätit MASSA sushi
 • klippt gräset med en halvtrasig, minst 50 kg's gräsklippare
 • varit på stan och inhandlat accessoarer
 • haft fiesta
 • varit på grisberget med walle: promenad först, sedan kikade vi på en hoppträning
 • varit i "huset" en x antal gånger
 • hämtat oskar, för att sedan fara till lösviktshuset
 • ätit på max
 • varit på husvisning

Och snart ska jag inlämna Oscars (Notera att jag stavar med "c", Oskar är min pojkvän, och Oscar är min pojk-vän, haha)
telefon till honom, som han lämnade (med flit för att jag ska komma, eller?) i Astans bil igår.
Iofs så var det en slump att jag träffade Astan idag, så det var nog inte med flit ändå !

Ha en bra kväll! Kramis


Ted busar i gräset, Canon EOS 40D + Sigma 28-70 2.8

Sushi hela dagen

2009-08-15 @ 08:46:33
Blev det igår! Men inte var jag speciellt ledsen för det! För jag älskar sushi. Tycker du om sushi? Eller har du kanske inte ens smakat? Gör det, det är fantastiskt gott!

Gårkvällen spenderades hemma på Lingonstigen med Oskar, Linda, Urre, Bianca (Jo-anga, som Ted säger till henne), Mamma och Ubbe. Men det spenderades även en tid i bilen, hihi!

Just ja! Ni vet ju inte om den där hemlisen som jag tänkte berätta. Men okej, idag berättar jag:

Vi har köpt ett till hus!!  Just nu så är vi där och renoverar och målar om huset, från rött till vitt. Och vi har slagit ut en massa väggar och så. Jag kommer hjälpa till där som mitt projektarbete, och även designa ett rum helt själv. Sedan ska jag beräkna hur mycket kostnader vi kommer att ha, och sedan hur stor vinsten är såklart. För vi ska sälja det när vi har renoverat klart.

Det är väl kul? Så idag ska jag fotografera litegrann i huset och utanför, så jag kan sätta bilderna i "loggboken" som vi ska ha.
Sen ska jag även klippa gräset men det är väl för tråkigt för att nämnas, egentligen.

På tal om gräsklippning, jag klippte gräsmattan här hemma på svartudden igår, för att hjälpa till då mamma och urban är i huset hela dagarna. Mamma sa: "Den går av sig själv!" .
Bra, tänkte jag när hon sa det.

Nu säger jag: "Yeah, RIGHT!" Fick putta den där jäkla maskinen upp för våra branta backar, och fy fan säger jag bara!
Tacka vet jag åk-gräsklippare. Nu är de uppfunna, och jag tycker att varenda hushåll ska ha en nästan!

Ha en bra dag!

Kram


Grannens fina Bengalkatt, Kitty !

Gissa

2009-08-14 @ 08:16:46
Vad jag gjorde typ hela dagen igår? Jo, körde bil såklart!
Men en av de bästa sakerna under dagen var att Ted fyllde 2 år igår! Grattis killen, jag och Oskar (och Bella, min katt som Ted älskar) gav honom ett set fullt med verktyg och maskiner (bla en borrmaskin). Och den där (jäkla) borrmaskinen lekte han konstant med HELA kvällen. Han skulle inte ens öppna några mer paket, utan han blev skitarg och skulle borra i en plast-trä-bit med hål i.
  Kul at han gillar våran present tänkte jag, men vad tusan har jag gett honom? Han kommer kaske börja borra kl 6 på mornarna. Då blir nog Eva och Daniel inte så glada på mig.

Idag bär det iväg till Luleå city med min älsko. Vi ska äta den älskvärda rätten sushi till lunch, och mamma sa att det blir sushi till middag sen ikväll, men det är ju så undebart gott, så vad gör det?

Vi ses på e4an och i lulestad!

KramOske, my love. Här åt vi faktiskt sushi på min balkong!
Jag fick inte lägga upp bilden när han gråter och saknar mig. :( Får väl illustrera det då.... :)

Måste bara säga att...

2009-08-13 @ 17:05:30
JAG KLARADE KÖRKORTET IDAG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jag och Emil, PDOL: torsdag

Uppdatering ikväll!

Kram

Thunder

2009-08-11 @ 19:37:23

Som säkert ingen i Piteå stad undkommit, så åskar det. För typ tredje dagen i rad! Vad vill åskan ha sagt till mig? Jag som är så rädd!
Nyss small det till och jag stängde av datorn. Dum som jag är, så kom jag på att jag sitter vid en laptop (=inte helt beroende av en strömkälla från väggen, med 89% batteri borde jag väl klara mig långt) och datorn hann stängas av. Kändes nästan onödigt att sätta på den igen, men vad annars har jag att göra?
"Alla" mina vänner ska göra nördiga saker, t ex läsa teori (kanske borde göra det snart) och fara på lan (LAN?? Det gjorde väl killarna när man var 13 år eller?) Min pojkvän är på träning och helt okontaktbar... Vad vore då livet utan en blogg?  Jag hade suttit och ruttnat och törstat ihjäl av , ja vätskebrist.. pga lathet!

Har med andra ord varit väldigt törstig idag. Jag förstår inte riktigt varför, men när jag ser ut på regnet så vill jag bara smaka. Helt konstig känsla. Slickade på en blomma som var helt vattnig. Ganska gott ändå, med lite blom"essens".
   Ja, visst är jag konstig. Men min törst beror nog på min starka nervositet, all energi går åt att oroa sig inför dagen med tha big D!
Min körskolelärare sa idag "Jaaaa, Johanna! Du kommer greja det!!"
Men hon är alltid så skämtsam och rolig så jag vet inte vad jag ska tro!

Huvva, ska inte skriva något mer, förutom att jag har hunnit vara på barnens-hus idag och införskaffat presenter till världens gulligaste unge som fyller 2 år på torsdag!
 Här får du en gammal bild, och en ny bild på teddan, enjoy!


Old: Denna borde f.ö. få sig en omgång i ps, blir ett senare projekt! Här var han ganska precis 1 år gammal


New: Gullunge! Här är han ganska precis 2 år!Ett år för Teddans fysiska utveckling, och ett år för min fotografiska utveckling ! Känner att jag utvecklat mig ganska mycket i sommar och längtar till en stark come-back till fotolektionerna! :)


Kram!


Ecodriving

2009-08-10 @ 22:42:58
Har övningskört idag, det gick... Bra! Är lite förvånad, för det brukar gå halvers när jag kör med pappa. Dels så kan han säga att rätt saker är fel, och så är hans bil så förbenat svårkörd. Inte bara enligt mig, utan han själv också säger det. Så jag längtar nästan till imorgon till körskolans Audibilar, sådär klockan 8 på morgonkvisten, mysigt, eller hur?
Huvvaligen säger jag till tidiga mornar, men halleluja säger jag till Matilda's bilder!
Denna på otroligt söta Stina:Själv har jag tagit en bild på en fluga på mitt fönster, kanske inte lika imponerande, men. Måste väl ändå försöka:

Nu blir det sängen för mig, kram och godnatt!

En enda badbild

2009-08-10 @ 18:52:41
Och inte är det mycket till bad ni får se. Börjar må så himla dåligt när jag ser bilder på min kropp. Så nu får en ansiktsbild, ett porträtt alltså, taget av Oskar, redigerat av mig:Ha en bra kväll, nu ska jag ut och övningsköra!

Kramar

Colour and B/W

2009-08-10 @ 18:15:17
Pojken är väl igenkänd? Min kusin Ted för de som inte vet det ännu! Och flickan är min tremenning Agnes som var på besök från Stockholm.
Är det bra att jag "tagit mig ut" ur färgvärlden lite grann?


Kram

Yttersta

2009-08-09 @ 22:27:15
Är platsen där min stuga ligger. Helt underbart ställe, återkommer med badbilder när jag redigerat klart bilderna. Sitter nu och gör det, men har tagit ca 750 bilder, och därifrån skall pärlorna rensas ut för att sedan finjusteras.
Alla bilder på teddan är ju så otroligt fina, så jag gör nästan varenda bild på honom. Måste skynda mig med redigeringen för han fyller år på torsdag och ska självklart vara med i tidningen, och en ny och fräch bild på en snart nybliven tvååring är väl det enda rätta?

Här är några bilder iallafall:


Grymt söt unge i skogen


Gullis


Lite oskarp, men gillar den.


Ha en bra kväll!

Surströmming

2009-08-07 @ 01:47:38
Det var allt för längesedan jag åt surströmming, och som jag längtat! Det var gudomligt underbart. Ibland tänker jag på andra länders matvanor, hur äckligt det kan vara. T ex: i Frankrike där de äter sniglar, Mexico levande skalbaggar "som krydda/topping" och i Kina ska maten vara levande, t ex ormar och fiskar. Huvva, men tänk då bara på Sverige: Rutten fisk på burk och potatismjölklumpar.. Gott?

Tyvärr var jag och Teddan tvungen att skjuta upp hans photoshoot, som dock blir imorgon Fredag vid samma tid. Hans vanliga lunch-sömn hade blivit uppskjuten och kunde inte medverka idag. Här är bilder från våran första riktiga photoshoot som vi hade i oktober 2008. Gillar dessa tre bilder mycket:

Tagna med Canon EOS 10D + tamron 70-300 4.5-5.6

Ted och Linda


Porträtt vid dörren


Poserar


Sov gott allihopen!

Kram

Copyright!!!

2009-08-06 @ 20:30:38
Blir galen, självklart är det ju copyright på alla mina bilder och alster! Punkt och pricka!

fira bubbel med bubbel

2009-08-06 @ 00:09:21
Ja, det är precis det jag gjort nyss. Vi har köpt en bubbelpool och idag på invigningsdagen tänkte vi att vi skulle fira med lite champagne. Oj, så gott det var!
Tog lite bilder, kommer upp sedan när jag far till bergsviken. Fan, måste verkligen fixa en egen dator hos mamma. Man blir ju nästan handikappad, har hur många bilder som helst som bara dreglar för att de vill upp på bloggen.

Imorgon blir det att fotografera min älsklingskusin. Det var längesedan vi hade en photoshoot, hehe.
Just nu känner jag mig väldigt hungrig, det knorrar i min mage. Det måste väl vara jet-strålarna i poolen som har tryckt in magen på något vis eller vänster.
Kvällen har spenderats så här:

 • jobb ute på Pitholm, bara två timmar: 4-6
 • chillzen hos mig med lite farmville (gud, vad jag är beroende!)
 • volleyboll på Strömbacka med kidzen (vännerna)
 • återigen lite farmville
 • cool-i-pool med bubbligt-bubbel
 • snart lite mer farmville
 • sova, hoppas jag
Ja, nu vet du ju vad som kommer ske för mig denna kväll, för dig, ja jag tycker du ska gå och lägga dig om du är vaken nu!

Kramen

Hade tänkt att bjuda på en ganska gammal bild, vi får väl se vad som fiskas fram från datahavets botten:


En av mina favoritbilder. Dundret -08, helt magiskt! På bild är Oskar (som vanligt) . Bilden är tagen med mammas canon A620. En grym kompaktkamera som har några år på nacken. Dock bra bildkvalité! Eller?

Fainted?

2009-08-05 @ 01:25:00
Idag har jag fotograferat lite i vårat hus och våra fiskar! Kanske kan vara roligt att se när lilla nemo vinkar med sin.. vinge? Ja vad tusan heter det? arm? Hm..
   Har fått en gladelig nyhet, men den ska inte berättas föräns det är riktigt 110% säkert att detta kommer ske, är så himla glad och det kommer bli så roligt!

Vid det här laget så har din rynkade panna säkert hunnit bli som ett par byxor med pressveck: "för varför har den här jäntan en sådan opassande rubrik?" Ja säg det, ska faktiskt berätta varför den är så himla passande:

Idag, var en sådan dag. Som jag inte direkt sett fram emot, jo, vädret faktiskt. Men sitta med repfaser på körskolan och ta en SPRUTA är väl inga höjdargrejer direkt... (wihoo...)
Hade bokat tid klockan tre. Var där i tid, (5 minuter innan) och anmälde mig i luckan. Allt kändes som vanligt och jag var inte det minsta nervös, visste att den tar helljokarns ont, men trodde bara att det var den förra tanten som sprutade in medlet så jäkulens fort i min arm att det smärta' så "mitt hjärta vek sig och knärta'".

Tiden i väntrummet gick. (kanske därför det heter väntrum?, haha)  Satt och stirrade på klockan i all oändlighet (25 minuter) som varvades då och då med att läsa på kuddfodralen i de grå sofforna i väntrummet.
"Nämn en utomhusmiljö du trivs i: NÄR FÅLGLAR KVITRAR I TEZL(lek) PARKEN" Det storskrivna var med barnets egna handstil, därav lite småfel och ibland helt oläsligt, som TEZL, typ. Men så, tillslut hörde jag "Johanna?"

  Har tagit sprutor förut och lämnat sisådär tusentals blodprov med sugrörstjocka nålar i min arm, utan ens någon skillnad på mitt färska blodflöde och alerta humör.
   Men, idag var dagen med stort D, utan att jag ens visste om det. Den nya sjuksköterskan sa att hon inte skulle spruta så fort, "nu sticker det lite" sa hon och hips vips så var den lilla nålen inne. Nålen är absolut inga problem, det är bara den där satans Gardasilet som ska in i min lilla trånga arm. "DET ÄR FULLT HÄR INNE" hör jag armet skrika. Och FAN, vad det gör ont. Fastän det tar ca 10 sekunder att trycka in en halv milliliter elixir. Fattar inte att det kan göra så ont. Och sen, äntligen är det klart. SKÖNT tänkte jag. Sedan pratade mamma och sköterskan lite hejvilt, och plötsligt kunde jag inte höra vad de sa. Det var som en tryckvåg som svepte in i rummet och om mitt huvud,  dragningskraften verkade tiofaldigt starkare än normalt, och det sa bara PANG, så svartnade det för mina ögon. Vad är det som händer tänker jag? Är det såhär det känns att svimma? "Nu svimmar jag" Säger jag, och dimper nästan av stolen. Fick hålla huvudet mellan benen, lite vatten på det sen, och sesådär så mår jag prima. Jäklarns svimningar, va?

Vi tror att hon råkade pricka en liten nerv, för sådär känslig brukar jag aldrig vara. Jag som är så tuff, sedan smärtade det som jag vet inte vad, som ett snöre i armen, typ en träffad nerv, eller?

...och det värsta var, sköterskan frågade: "Var det att det kom lite blod?"
Haha, det var kul!

Bilderna kommer tyvärr inte idag (som vanligt), en konstig grej. En fotograf som jag (och säkert många andra) gillar är Anne Lebovitz (stavning) Har haft hennes namn surrandes i mitt huvud - hela dagen!!. Men, att det känns skönt att "tänk-säga" det i huvudet?

Smaka på ordet Lebovitz.... Härligt !!

Kramar


Här är Oskar grymt liten, men grymt SÖT! I love you very very much! Puss!

två dagar...

2009-08-03 @ 22:15:48
...har du fått vänta på ett inlägg. Det är väl inte värst farligt, men har en anledning till mitt lilla uppehåll:
Satt vid datorn i förrgår som vanligt, Oskar stände sedan av den när vi skulle sova. Sen sov vi.
När jag vaknade tänkte jag sitta vid den och blogga. Men datorn var, trasig! Eller själva datorn fungerar prima, men det är något glapp till skärmen så att ingen bild kommer fram !
  Nu har jag grävt fram "gammel" lap-topen i förrådet och den funkar helt okej! Går tillochmed att spela Farmville (ett beroendeframkallande spel på facebook) vilket jag trodde skulle gå i slowmotion i hackig stil.

Igår i värmen gick jag och Oskar på stan av alla ställen, vi kikade runt lite i gallerian, och på hemvägen så trallade vi på som vanligt förbi åhléns , vi trodde det var stängt (en av favoritaffärerna) och så ser vi en kvinna som står och kollar på krukor. Vi stelnar till helt samtidigt och i nästa sekund springer vi nästan in.
Oskar springer till kläderna och jag springer till blocken och pennorna. Hittade ett jättefint block. Typ det enda med helt vita papper som var i någorlunda storlek. Dock ingen prislapp, men hade för mig att det kostade kring 60-70 kronor.
När vi kommer till kassan säger jag till kvinnan att det inte är någon prislapp, hon springer då iväg och hämtar ett annat block. Det hon hämtade var ett mycket mindre (bra, tänkte jag, billigare) men ICKET. Det var svarta blad i det blocket, och SÄKERT så mycket dyrare, 85 kronor för det lilla blocket, och det fick jag betala för mitt fina, egentligen billigare block. Vet inte varför jag inte sa något, men känns konstigt att börja tjafsa. Tycker dock att de borde ha koll att det är priser på alla grejer i affären, annars tycker jag att jag borde få det billigt, eftersom de "slarvar". Jaja, det blocket har jag döpt till: "Idéboken" och där ska jag skriva ner det jag tänker på och mina briljanta idéer. För om jag inte skriver ner saker, så glömmer jag dem i nästa sekund.
   Och det positiva för er läsare är att jag alltid kommer ha något att skriva om, för jag skriver ner lite av varje ska ni veta!

På eftermiddagen så storstädade jag faktiskt mitt rum och mina garderober. Sistnämda var nog huvuddelen av jobbet. Det kräker nästan ut grejer ur min garderob när jag öppnar den. Så nu var det dags. Detta lyckades jag med

 • hitta en alkoholfabrik i hörnet i garderoben (en bortglömd MER-flaska med innehåll. när jag öppnade korken för att lukta så pyste (eller typ smällde) det ut kolsyra (ett tecken på jäsning) , och lukten, ja det luktade STARK-vin!
 • hitta en ica kasse med cider och öl-flaskor & burkar (varför slänger jag dem i garderoben?)
 • kika över planlösningen, kanske ska få ett till rum! (Då blir ett rum sovrum-och-konst-rum och det andra tv-och-hänga-rum)
 • hitta på en finurlig grej så att mina äckelpäckel-furu-bajs-lådor i garderoben blev helt-okej-furu-hyllplan, tummenupp för mig!
 • hänga upp en ikea förvarings hylla. (förvånas än att den ryms i garderoben, men städning ger resultat, och plats faktiskt)
Sedan lyckades jag svettas ihjäl på kuppen för mitt rum blir verkligen dövarmt då solen lyser in genom mitt fönster som tusan från klockan 12 till solnedgång.
   Haha, påtal om lycka (eller olycka) så fick jag för mig igår att slänga ner en plastorm från min altan (den hamnade precis brevid vårat nya spabad som vi har ute) hade för avsikt att skrämma mamma&/ubbe men idag när grannarna var jag kollade på badet så blev de tydligen vettskrämda, haha :)

Skulle kunna skriva hur mycket som helst, men då blir det aldrig läst! Imorgon blir det körskolan för hela slanten, stekning i solen och andra av tredje gardasilsprutan skall tas, huvva!

Kramar
En av mina första målningar:

Varför, Gud?

2009-08-01 @ 17:26:58
Ibland blir jag arg på dig. Ja, varför har du skapat mig så här... ovacker? Känner mig som ett träsktrollsquasimodo-barn.
Kan berätta hur jag har sett ut idag:

 • snögubbeblek
 • pizzafejs + en finne som kommer få en speciell plats i mitt hjärta 
 • sminkrester i hela fejset
 • FETT äckligt bajshår slickat bakåt med pannband och snodd
 • dallrigt fläsk som bara är ivägen när man ska gå förbi saker och igenom dörrar, speciellt ivägen när man går förbi en spegel
 • vildvuxna ögonbryn som inte någongång i mitt liv kommer gå att tämja så de blir likadana

Och nu ska jag berätta om den speciella finnen. Det är en inombordare. Och den gör så förskräckligt ont att jag inte har kunnat sova inatt. Det gör ont i hela ansiktet och jag känner mig förlamad. Eller att jag har sprutat in massa botox överallt, för jag är verkligen svullen och öm. Skulle inte förvåna mig om hela min skalle var en stor finne som är redo att kläckas, eller klämmas.

DÄRFÖR har jag nu bestämt mig att jag ska:

 • noppa mina bryn, åtminstone lite
 • inte röra den illspeckiga finnen
 • gå in i dushen
 • peela bort att snögubbehud som snart skrumpnar bort på min kropp (döda hudceller), kanske finns brun hud därinne någonstans?
 • sätta en riklig inpackning i håret
 • sjunga lite i dushen oxå
 • packa in mig i massa smorsel med förpackningar där det står "mjuk & len hy" "anti-age" "anti-finnar" 
 • sedan ska allt detta stelna så jag blir en puppa och sedan ska jag hänga där i ett träd. 10 dagar senare och ut stiger en prinsessa!

Har gjort dessa steg men gjorde det sista steget i snabbspolningsfart. Ikväll blir det filmkväll med jordgubbar och glass, med mina vänner hoppas jag!

Kram på er fina!